SEO optimizacija je ključ za poziconiranje na prvu stranicu Google-a

SEO optimizacija (Search engine optimisation)

Što je SEO optimizacija?

SEO (Search engine optimisation) u prijevodu znači optmizacija vaše stranice za web tražilice. U praksi to znači povećanje kvalitete i količine prometa na web stranicama.

To je tehnika koja povećava izloženost brenda na Google-u putem neplaćenih rezultata (organic search). Evo nekoliko razloga zašto biste možda trebali optimizirati vašu web stranicu.

seo optimizacija

Zašto vaša web stranica treba SEO? 

Postoji mnogo razloga, ali nabrojat ćemo nama najzanmljivije.

h

1. Organic Search je primarni izvor prometa za web stranicu

Visoka pozicija na Google-u uvijek ide u korist poslovanju. Takve web stranice generiraju više prometa bez dodatnih ulaganja.
Najnovija studija pokazuje da prve tri pozicije na Google-u imaju 40% svih klikova. 30% ostalih rezultata na stranici 1 i 2 uopće se ne klikaju.

2. SEO optimizacija gradi povjerenje kupaca

Kupci više vjeruju brendovima koji se pojavljuju na prvoj stranici Google-a. Statistike pokazuju manje povjerenje prema brendovima koja nema jaku web prisutnost.
Z

Web stranice su prilagođene korisnicima

SEO-optimizirane stranice se brzo učitavaju. One su pregledne i prikazuju se ispravno na gotovo svim vrstama uređaja. Time se smanjuje napuštanje početne stranice, povećava broj pregleda ostalih stranica, omogućuje duži boravak na web adresi.

SEO optimizacija je financijski povoljna

SEO nije marketinški trošak već poslovno ulaganje. Dobra primjena SEO-a davat će rezultate godinama unaprijed. Omjer uloga je minimalan s obzirom na rezultate koje dobivate.

Dovedite više kupaca

SEO je vjerojatno najučinkovitija i najpovoljnija marketinška strategija koja danas postoji. Uz minimalan ulog vremena, energije i novaca, možete dovesti ciljanu publiku na vašu web stranicu. Rezultat će biti bolji od bilo koje druge marketinške taktike koju ćete ikada koristiti.

Bolji stupanj konverzije

Stranica koja koristi SEO integraciju visoko se plasira na Google-u, lako učitava i ima zanimljiv sadržaj. Time je u prednosti u prikupljanju publike. Veća količina prometa izravno je povezana s rastom kupaca.

Prestizanje konkurencije

SEO optimizirana stranica ima više prometa, konverzija i brži poslovni rast. Slične tvrtke koje ne koriste SEO, a imaju slične usluge i cijene manje su uspješne.

Privucite lokalne potrošače

Sa sve većom dominacijom mobilnog prometa lokalni SEO postao je temeljni dio uspjeha malih i srednjih poduzeća. Četiri od pet potrošača koristi Google search za pronalaženje lokalnih informacija. Ako vaša tvrtka nije optimizirana za lokalno pretraživanje, možete propustiti 80% potencijalnih kupaca.

SEO je mjerljiv

SEO je odlična tehnika za brendove koji žele znati i razumjeti gdje su bili i kamo idu u pogledu digitalnih performansi. Iako mjerenja za ROI nisu detaljna kao u PPC marketingu, kvalitetu SEO-a možete mjeriti pravilnim praćenjem i analizom.

Zaključne misli

Nadamo se da su vas ovi razlozi uvjerili u vrijednost integrirane SEO strategije. U današnjem vremenu SEO ima presudnu ulogu u internetskoj prisutnosti. On izravno utječe na prednost u rastu vašeg poslovanja i prati put do novih visina profitabilnosti, brendiranja i uspjeha.

Mislite li da je integrirana SEO optimizacija potrebna za vaše poslovanje? Odgovor ćemo prepustiti vama.

izrada web stranica

Imate pitanje ili želite besplatno savjetovanje